Koude voorgerechten

Mezze

Mezze is de aanduiding voor voorgerechten uit de mediterrane keuken. Net als de Spaanse tapas en Italiaanse antipasto vormt het een vrij lichte schotel die tussendoor als aperitiefhapje of als voorgerecht kan worden gegeten, meestal in combinatie met een alcoholische consumptie.

Mezze duidt het verkleinwoord aan en kan voor de bewoners van de oostelijke landen rondom de Middellandse Zee al vrij eenvoudig bestaan uit een schaaltje olijven, gezouten amandelen, ansjovis of blokjes fetakaas. Echter kan deze term al snel aangepast worden tot mezze, zodra het wordt uitgebreid, veelal voor een speciale aangelegenheid als een feestje. Zo kan het dan bestaan uit een salade of uit een lichte maaltijdschotel. De bewerkelijkste vorm is de Libanese mezze. Deze gerechtjes kunnen zich vaak al snel uitbreiden tot een buffet.

Enkele klassiekers zijn dolma, falafel, hummus en cacik.

Cacik

Een frisse combinatie van komkommer,yoghurt, knoflook en mint

Coban Salatasi

Heerlijke herdersalade met verse tomaten, ui, komkommer, olijven en Turkse feta kaas

Mezeler Efe Bir

Tapas met verschillende soorten hapjes

Mezeler Efe Iki

Tapas met verschillende warme en koude hapjes

Yesil Salatasi

Verse sla, kaas en olijven geserveerd met granaatappelsap

Ton Balikli Salata

Tonijn salade met sla,komkommer, tomaten, citroen en olijven

Enginar Salata

Salade met artisjokken, kappertjes, olijven, ska, Turkse feta kaas geserveerd met citroensap

Karides kokteyli

Cocktail van Noorse garnalen, ui, paprika, sla, eieren, olijven en whiskeysaus

meze

TOP
%d bloggers liken dit: